Yeni bir Otobüs Mod'u yayınlandı.
Toruismo 17RHD

Bu site çerezleri kullanmaktadır. Çerez Politikası hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Euro Truck Simulator 2: v1.50

Heyecan verici bir haber! Euro Truck Simulator 2 için 1.50 güncellemesi resmi olarak yayınlandı ve Steam üzerinden indirilmeye hazır. Hata düzeltmeleri, ayarlamalar ve yeni içeriklerle dolu bu güncelleme, tüm oyuncular için gelişmiş bir deneyim vaat ediyor. Aşağıdaki ayrıntılı özelliklere göz atın ve hemen başlayın!

Deneysel Beta aşamasında katkıda bulunan, geri bildirimde bulunan ve hataları bildiren herkese büyük teşekkürler. Paha biçilmez katkılarınız, başlangıçta gözden kaçan hataların ince ayarını yapmamıza, düzeltmemize ve ortadan kaldırmamıza olanak sağladı. Bu güncellemeyle gelen yeni özelliklerden, değişikliklerden ve daha fazlasından keyif alacağınızı umuyoruz. Mutlu kamyon taşımacılığı!

Oluşturucu Değişiklikleri - (şimdilik hala DirectX 11 API'sini temel alıyor) Oluşturma sistemimizi geliştirmek için sürekli çalışıyoruz. Son zamanlarda bizim için önemli bir odak noktası haline geldi ve her ne kadar uzun vadeli bir proje olsa da sizin için halihazırda bazı yeni içeriklerimiz var. Bu nedenle 1.50 sürümünde, oyunlarımızın grafiklerinde çok talep edilen bu iyileştirmeleri sunuyoruz:

  • Yeni bir özellik eklendi: TAA veya Geçici Kenar Yumuşatma, kendisini diğer kenar yumuşatma tekniklerinden ayıran ve yüksek çözünürlüklü işleme sırasında pürüzlü kenarları veya titremeyi azaltmak için görüntüleri yumuşatmayı amaçlayan bir özelliktir. Bunun yerine TAA, renk değerlerini sanki daha yüksek bir çözünürlüktenmiş gibi hesaplamak için zaman çizelgesinden, özellikle de önceki karelerden yararlanarak daha düzgün bir sonuç sağlar.

  • Kademeli gölge değişiklikleri: Kademeli gölgeler arasında geçiş yaparken yumuşak geçiş, daha yumuşak ve daha iyi stabilize edilmiş gölge kenarları.

  • Yumuşak parçacıklar: Parçacıklar ve ışık parlamaları, geometrinin yakınındayken yumuşak bir şekilde sönerek daha kusursuz bir görsel deneyim için sert kesişmeleri ortadan kaldırır.

  • Aydınlatılmış/gölgeli duman: Daha gerçekçi ve sürükleyici bir atmosfer sağlayan, gelişmiş hacim algısına ve güneş ışığından gölgelenmeye sahip duman parçacıkları.

  • Uzak gölgeler: Fabrika binaları, gökdelenler ve yol üst geçitleri gibi uzaktaki büyük nesnelerden sürekli olarak mevcut olan gölgeler ve bunları Seçenekler menüsünden kapatma seçeneği.

  • Optimize edilmiş ışık hesaplaması: Dinamik ışıklar, kümelenmiş aydınlatma olarak bilinen tek geçişte değerlendirilerek gece sahnelerindeki performansı artırır.

Kullanıcı Arayüzü Yeniden Çalışması

Oyuncu etkileşimini geliştirmek ve daha fazla özelliği barındırmak için önemli kullanıcı arayüzü güncellemeleri sunuyoruz. Yeniden tasarım, araç ipuçları ve katmanlı gezinme ile daha düz, minimalist bir tasarımı benimseyerek daha kolay erişilebilirlik sağlıyor. Çoğu kullanıcı arayüzü ekranı için gözle görülür değişiklikler önceki görünümün sadece bir evrimidir, ancak işlevsel olarak bunların bir oyun kumandası veya direksiyon simidi ile daha rahat çalışmasını ve klavyeye ulaşmak için daha az zaman gerektirmesini sağlamak için çok fazla çalışma yapıldı.

En büyük değişiklik, Ana ekranın yeniden tasarımı, birçok farklı kullanıcı arayüzü ekranının üzerinde yer alan yeni Durum Çubuğu, Hızlı Menü kısayolları, yeni yazı tipleri, simgeler ve çok daha fazlasıdır. Sonuçta 2K ve 4K çözünürlüklere daha net bir bakış sağlanacak ve tüm değişiklikler daha akıcı bir oyun deneyimine katkıda bulunacak.

İsviçre Yeniden Çalışması

Merakla beklenen İsviçre Rework projesi, Euro Truck Simulator 2'nin yaklaşan 1.50 sürümünde ilk kez karşımıza çıkacak. Cenevre , Bern ve Zürih gibi büyük şehirleri de dahil olmak üzere İsviçre'nin tamamen yeniden tasarlanmasını sabırsızlıkla bekleyebilirsiniz . Bu iyileştirmelerin yanı sıra ekonomi, çikolata fabrikası deposu gibi eklemeler yapılarak gerçeği yansıtacak şekilde hassas bir şekilde ayarlandı.

Ancak hepsi bu kadar değil; karayolu ağında da önemli iyileştirmeler yapılıyor. A9 otoyolunun yeni eklenen kısımlarında ve zorlu N19 yolunda ilerlemeye hazırlanın. Dahası, birçok kamyoncunun uzun zamandır arzuladığı şeyi karşılayan Cenevre'den İtalya'nın Aosta kentine giden A40/E25 rotası, görkemli Mont Blanc'ın altında heyecan verici bir yolculuk vaat ediyor . Bu projenin fragmanını aşağıda izleyebilir veya yeniden çalışmayla ilgili tüm blogları burada bulabilirsiniz!

Devasa İsviçre Yeniden Çalışmasının arkasındaki ekip halihazırda başka bir yeniden işleme projesiyle meşgul; zamanı geldiğinde daha fazlasını paylaşacağız.

Almanya Tadilat - Ren

1.50 versiyonu için Almanya Rework projesi kapsamında Ren bölgesini elden geçirdik. Toplamda dört şehir tamamen yeniden inşa edildi - Dortmund, Köln, Düsseldorf ve Duisburg. Sadece şehirleri değil çevrelerini de yeniledik, böylece tüm bölge sıfırdan yeniden tasarlandı. Köln'den Frankfurt'a uzanan Autobahn 3'ün bir bölümünü de ekledik.

Bu yeniden çalışma projesi hakkında daha ayrıntılı bilgiyi bu bölgedeki şehirlere ayrılmış bu blogda veya Almanya'nın bu bölgesindeki sanayi ve kavşaklarla ilgili başka bir blogda bulabilirsiniz. Ekip hâlihazırda ülkenin başka bir yerinde çalışmakta olduğundan, bu kesinlikle Almanya'daki yeniden işleme projesini duyacağınız son sefer olmayacak!

Scania Demo Merkezi

Scania ile işbirliği içinde geliştirdiğimiz İsveç Södertälje'deki Scania Demo Merkezi, 1.50 versiyonuyla görücüye çıkacak. Bu tesis 1995 yılında kurulmuş olup gerçek hayatta birçok amaca hizmet etmektedir. Scania çoğunlukla bunu hem kamyon hem de otobüs olmak üzere araçlarını tanıtmak için kullanıyor. Üniversitelerden mühendislere kadar her yıl 14 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapan tesis, aynı zamanda B Kategorisi ehliyete sahip sürücülerin de Scania araçlarını denemesine olanak sağlıyor.

Oyun içinde oyuncular, asfalt, orman ve çakıl yollardan oluşan, çeşitli arazi zorlukları sunan, titizlikle yeniden oluşturulmuş test parkurunda gezinme fırsatına sahip olacak. Bu oyun içi devre, gerçek devrenin 1:1 ölçekte tam bir kopyasıdır. Scania Demo Merkezini ziyaret edebilmek için İskandinavya DLC'sine sahip olmanız gerektiğini unutmayın .

Daha fazla öğrenmek ister misiniz? Scania Demo Merkezi hakkındaki her şeyi içeren özel blogumuzu okuyun!

Wielton Fragman Paketi DLC Güncellemesi

Wielton Trailers ile iş birliği yaparak yeni Container Master treyler serisini Wielton Trailer Pack DLC'ye dahil ediyoruz . Süper hafif ve dayanıklı bir kasaya sahip olan bu güncelleme, daha fazla çok yönlülük için iki uzunluk sunar.

Bunlardan ilki, uzunluğu 8305 mm (27 ft) olan ve Kimyasal Tank Konteynerlerinin (ADR) güvenli taşınması için özel olarak tasarlanmış Wielton Container Master NS3 P20 SL TANK'tır. Sunduğumuz ikinci uzunluk, 40 ft'lik bir konteynerin veya 2x20 ft'lik konteynerlerin taşınması için tasarlanmış Wielton Container Master NS3 P40 SL'dir. Bu römorkların her ikisinde de kendileri için çeşitli seçenekler mevcut olacak. Bunun hakkında daha fazlasını buradan okuyabilirsiniz.

Seçenek İpuçları

Farenizi her ayar seçeneğinin üzerine getirdiğinizde, seçeneklerin ne işe yaradığına ilişkin açıklamalar da dahil olmak üzere yararlı bilgiler görüntülenecektir. Artık ayarlardaki her ayarlanabilir seçeneğin amacını zahmetsizce kavrayacak ve deneyiminize kolayca ince ayar yapmanıza olanak tanıyacaksınız.

Şerit Asistanı

Çeşitli sürücü yardım özelliklerini uyguladıktan sonra şerit yardımını geliştirmek bizim için bir sonraki adımdı. Bu sistem daha karmaşıktır çünkü insanların araçlarını kontrol etme farklı yöntemleriyle iyi çalışması gerekir. Kontrol-kuvvet geri besleme döngüleri ve diğer ayrıntılar gibi olası sorunlar nedeniyle zorlayıcı olsa da, bunun kuvvet geri beslemeli direksiyonlarla iyi çalışmasını sağlamak özellikle önemliydi.

Ayrıca şerit asistanı, her biri farklı amaçlara hizmet eden ve onu daha karmaşık hale getiren farklı modlara sahiptir. Artık kamyon sürücüleri, uyarlanabilir hız sabitleyiciyle birlikte onu açmanın keyfini çıkararak kamyonun daha fazla sürüş yapmasına olanak tanıyabiliyor.

DEĞİŞİKLİK GÜNLÜĞÜ

HARİTA
  • İsviçre Yeniden Çalışması

  • Almanya Tadilat - Ren bölgesi

  • Scania Demo Merkezi

ARAÇLAR
  • MAN TGX Güncellemesi

  • Şerit asistanı özelliği eklendi

  • Wielton Fragman Paketi DLC Güncellemesi

KULLANICI ARAYÜZÜ
  • Kapsamlı kullanıcı arayüzü tasarımı güncellemesi (Ana ekranın yeniden tasarımı, kalıcı Durum Çubuğu, Hızlı Menü, yeni yazı tipleri, simgeler ve daha fazlası)

  • Ayarlar seçenekleri ne yaptıklarıyla ilgili bilgileri gösterir

GÖRSEL
  • Render sisteminde iyileştirmeler

  • Geçici Kenar Yumuşatma özelliği eklendi

  • Kademeli gölge güncellemeleri

  • Yumuşak parçacıklar

  • Yanan/gölgeli duman

  • Uzak gölgeler

  • Optimize edilmiş ışık hesaplaması

  • Kare hızı sınırlayıcı eklendi

SES
  • Fren gıcırtı sesleri eklendi

Yorumlar

Oyun Arşivi

İletişim Formu

Gönder